Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Magyar szarka keringő galamb fajtaklubjának története.

 

 

A Magyar szarka keringő galamb fajtaleírásának elfogadása után a magyar szarka tenyésztők szerveződtek, s bár a tenyésztés folyamatos volt a szervezeti élet nem alakult ki hosszabb távon.

1999-ben a Magyar szarka keringő tenyésztők fajtaklubja újraszerveződött , és azóta folyamatosan működik.Deák Sándor vezetésével sorra vettek részt az egxesületi , fiatal galamb , fajtaklub és nemzeti kiállításokon.

Rendszeresek a szeptember eleji fiatal galamb bemutatók, tenyésztési tapasztalatcserék , taggyűlések, nemzeti fiatal galamb és nemzeti kiállításon a fajtaklubtagok nevezése galambjainak kiállítása, résztvétele.

Klubtagjaink a törökszentmiklósi, abonyi, jászberényi, ceglédi , kisújszállási, orosházi kiállítások rendszeres kiállítói.

2010-ben az MGKSZ országos kiállításán,- azzal egyidőben rendezett fajtaklub kiállításon 115 magyar szarkakeringő került kiállításra.

11 tenyésztő  : 49 sárga,  32 vörös ,18 fekete,11 olaj, 5 kék, galambját mutatta be.

Jelenleg 2 fajtaklubtag tenyésztő bíráló képzésen vesz részt.
Németh István gyémántkoszorús tenyésztő ma is köztünk van, és a fajta standard elkészítésekor is jelen volt.

A jövőre nézve célunk a fajta széles körű elterjesztése. A magyar szarka keringő állomány további egységesítése, eredményes részvétel belföldi és külföldi kiállításokon, fajtaklubkiállításokon.

.A tenyésztői bázis növelése.
A Magyar szarka keingő fajtaleírásától 40 év telt el napjainkig.
 

 

2011. szeptember                                                    Obetkó Miklós