Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fajtaklub hírek

Magyar szarka keringő galamb  fajtaklub hírei

A 2011. évi 4. taggyűlés december 11.

Nemzeti kiállítás, fajta klubkiállítás ,-11 órakor díjkiosztó a taggyűlésen Dabason.

Nemzeti Fiatal galamb kiállítás értékelése.

2012. évi működési ktg.-befizetés

2011.10.09-én megtartott fajtaklubgyűlésen

-a tagság megerősítette korábbi tervezetét  határozatban , hogy a 2011. évi fajtakklubkiállítást a Nemzeti kiállítással egyidőben és annak helyszínén kívánja megrendezni.Ugyancsak döntés történt a bíráló felkéréshez annak személyéről.

A Törökszentmiklóson megtartott fajtaklubkiállítás után dúclátogatás, tapasztalatcsere volt, Németh István , Deák Sándor és Gődér György törökszentmiklósi tenyésztőknél.

2011. 09. 03-án Törökszentmiklóson tartotta a Magyar szarka keringő galamb tenyésztők fajtaklubja , a fajtaklub gyűlést és fiatalgalamb bemutatóját a már évek óta bevált, megszokott környezetben .

A fajtaklubgyűlésen Deák Sándor elnök beszámolt és tájékoztatott az elmúlt három évi tevékenységről.

Deák Róbert pénztáros a klub anyagi helyzetét ismertette a tagokkal.
Németh István szakelőadó a fajta jelenlegi helyzetéről, a színváltozatokról , kiállításokon való résztvételről beszélt.

A tagság az elnök és a pénztáros tájékoztatóját elfogadta. Németh István által elmondottakat megvitatta, és határozatot hozott a ritkább színváltozatok felkarolása tenyésztésének ösztönzése, annak elismerése érdekében, valamint az olajszínnel kapcsolatos időszakos tenyésztési engedmény kérelem felterjesztésében.
         Ezután Deák Sándor fajtaklub elnök megköszönte az eddigi bizalmat és jelezte miután megbízatása lejárt , a következő ciklusban nem vállal funkciót.
         Németh István levezető elnök a tagság nevében megköszönte az eddig végzett munkát, és jelezte,hogy tevékeny szakértő hozzáállására a jövőben is számítunk, ahogy ideje engedi.

Németh István tájékoztatta a fajtaklub tagságát az előzetes vélemények alapján az elnöki feladatra jelölt személyekről, valamint a vezetőségi és szakelőadó feladatokra jelölt személyekről.

A jelölést a tagság elfogadta és a titkos szavazással  egyhangúlag megválasztásra került :

a Magyar szarkakeringő fajtaklub elnökének Obetkó Miklós, titkárának Deák Sándor III., pénztárosnak Deák Róbert, szakelőadónak Németh István , Halmai Sándor fajtaklub tag.

Továbbiakban a fajtaklubkiállítás idejéről és helyszínéről tartottunk megbeszélést, valamint az országos fiatal galambkiállításon való nevezésekről.

A fajtaklubgyűlés színhelyén egyúttal megtörtént a fiatal galamb bemutató is.

60  fiatal egyed ,magyar szarka keringő fiatal galamb került a ketrecekbe, sárga , vörös , fekete , olaj , kék színekben.

A bemutatón részt vett galambok közül a szakértő tenyésztőkből álló 3 tagú bizottság a hímeknél az alábbi  sorrendet állapította meg  :

I.  Németh István -vörös
II.  Csipkó István -fekete
III. Csongrádi Sándor- sárga

A tojóknál a sorrend:

I.  Kabai Mihály  sárga
II. Halmai Sándor fekete
III.Gődér György olajszínű

A fiatalok között kitünt még Deák Sándor rendkívül szép fejű, már -már ideál  galambjai.

A helyezettek a gratulációk melletet oklevet kaptak a más fajtaklubokkal közös rendezvény szervezői jóvoltából,- a galambok szemrevételezése, tapasztalatcserék  és a klubgyűlések szünetében nagyon fínom bográcsban készült ebédet is fogyaszthattunk.

A magyar szarka keringő fajtaklub várja soraiba a fajtát tartó, tenyésztő, érdeklődő  jelentkezőket.

postacím : Obetkó Miklós 5600. Békéscsaba Lajta u. .18.
                                                obetkomiklós@gmail.com

 

Cikkek

2012. évi értékelés, 2013. évi terv, Fajtaklub kiállítás.

2013.01.22